četvrtak, 14. ožujka 2013.

Soak off manija :)

Tek sam krenula s blogom, a već nakon par postova kiksam :D
Nije me bilo duže vrijeme, a postoji i razlog za to, makar se to mnogim curama neće sviđati...

Znam da je puno cura za prirodne nokte... ALI, mene je ulovila manija soak offa :D i mogu reći da sam se zarazila...

Prije godinu - godinu i pol upustila sam se u geliranje noktiju, nabavila sam svu moguću opremu i bacila se ja u te vode i nakon 2-3 pokusaja digla ruke od svega jer ja to nisam mogla poloviti... tj. odizanje noktiju nakon svega 2-3 dana.... Nisam imala više živaca, namučila sam se oko izrade nokta (2-3 sata) i onda za 2 dana sve to ode ili su nokti na parove razbroj kak ja to velim :D

I naravno prodala ja cijeli materijal koji sam imala, da bi evo sad prije par mjeseci krenula manija sa soak off  ili kako to kod nas zovu trajni lak, pa sam krenula opet nabavljati materijal... Najgore mi je bilo čekati lampu (to je i razlog dužeg ne pisanja)

Nešto malo o soak off-u /trajnom laku za one koji ne znaju:
Tehnika je vrlo slična kao i kod geliranja noktiju, ali se razlikuje u tome što nema toliko rašpanja nokta što je za mene veliki plus (to mi je oduzimalao najviše vremena kada sam gelirala nokte)
Neke marke soak off-a govore da lak traje i do 3 tjedna na noktima... Ok, može on trajati tri tjedna na noktima, ali zamislite si kolko nokat izraste u ta tri tjedna i meni to baš nije lijepo za vidjeti. Po meni je ok do 2 tjedna. Ali naravno, ko voli - neki izvoli i tri tjedna :)

Ovaj put nisam ništa željela prepustiti slučaju pa sam sve čitala i proučavala na netu prije nego sam krenula u nabavku i odlučila se za početno malo skuplju investiciju.... Gelish Base Coat, Gelish Top It Off, Gelish Ph Bond, Gelish Cuticle Oil..... Sve to košta oko 250kn... Lampa od 36W me je došla 150kn, jedan lak u boji je 60kn (EZ Flow Trugel marka) + ostali sitan materijal koji mogu čak reći da je zanemariv...
Uglavnom, tako je nestala moja kasica prasica od po 1, 2 i 5kn :D

S obzirom na to da su Gelish lakovi u boji jakoooo skupi (oko 120-130kn za bočicu) malo sam se informirala i ta marka dozvoljava da se uz njihov bazni i završni lak stavi između neki soak off lak druge marke... Tako sam se ja odlučila za EZ Flow Trugel koji košta oko 55-60kn za bočicu što mogu reć da i nije tako skupo ako uzmem u obzir da jedan OPI lak košta oko 90kn, a meni ovaj lak na noktima izdrži dva tjedna (izdržao bi i duže, ali mi nokti predugački narastu i ne mogu baratati s njima, a tu je i "izrast").

Trenutno sam skupila kolekciju od 5 Trugel lakova i prezadovoljna sam, sad svaku kunu koju zaradim/ušparam i stavljam sastrane za nove lakiće :))

Evo slika prvih noktiju koje sam radila:


Oni su izdržali dva tjedna, kao što sam rekla, izdržali bi oni i dulje, ali dužina noktiju mi je smetala, a i nokti su mi dosta izrasli. Boja koja na noktima je Red Dragon.

Zasad bi to bilo to... Uskoro će uslijediti post sa postupkom kako lakiram nokte soak off tehnikom, te naravno swatchevi lakova koje zasad imam :)

Do pisanja!
Znails!

Broj komentara: 5:

  1. Moje iskustvo, gelish soak off crvene boje na noktima na nogama 7 tjedana i nista nije otpalo ili slicno (izrastanje nokta i ruzan izgled stoji ali ovo napominjem radi informacije o trajnosti). Crvene nijanse traju dugo. Vrlo svijetle nijanse traju puno krace. Red Dragon to je ona tamno crvena koja svjetluca, presijava se? Efektna i dugo traje. Pozdrav Natasa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Bokic..super su ti noktici :) da li možeš poslati web str odakle si naručivala lakove.thanks

    OdgovoriIzbriši
  3. evo imaš i kod nas...ovdje... http://www.umjetninokti.com/shop/index.php?cPath=450_548

    OdgovoriIzbriši